Alternatieve zorg als preventieve leefstijl

Alternatieve zorg kun je ook preventief inzetten.

Want als alles, inclusief jij en ik, uit energie bestaat dan kunnen we er mee spelen.

Energie die zich vastzet in je lichaam geeft klachten. Dat is niet zo uitzonderlijk en alleen voor de ‘zwakkeren’ onder ons: iedereen heeft er dagelijks in meer of mindere mate mee te maken. Er gebeurt veel in een dag en daarnaast is er zoveel wat je steeds op een dieper niveau mag aangaan en verwerken. Als je hooggevoelig bent, zul je herkennen dat je dit heel diepgaand en bewust ervaart in je lijf.

Gedachten en gevoelens over jezelf, anderen en situaties waar je geen vrede in ervaart of een zware lading met zich mee brengen, kunnen leiden tot een blokkade. Dit is vaak mild of ernstiger voelbaar in je fysieke lijf. Delen daarvan vinden op een later moment de weg zelf weer naar de uitgang. Bijvoorbeeld doordat de tijd heelt of je met je aandacht meermaals naar de plek toe bent gegaan waardoor het energetisch kon gaan stromen.

Beweging in vastgezette energie is dan het gevolg van innerlijke stilstand, erkenning of de juiste actie in relatie tot de situatie.

Ook het bewegen van je lichaam kan stroming stimuleren op plekken waar het vastzit en maken dat je op een meer onbewust niveau kunt gaan loslaten. Nog beter werkt dit als je intuïtief beweegt en je afstemt op de energie of in bepaalde patronen beweegt. Toonhoogtes en woorden van een hoog trillingsniveau en aanraking met de juiste visualisatie stimuleren eveneens stroming en heling. Een blokkade vraagt tenslotte vaak om een betere balans tussen de linker- en rechterhersenhelft (en de linker en rechterzijde van het lichaam), waardoor je gedrag, emoties en lichaam meer met elkaar in overeenstemming komt. Dit doe je met specifieke oefeningen en aanrakingen.

Overeenstemming ofwel congruentie in je leven is belangrijk voor een gezond lichaam en gezonde geest. Als jij bij iemand bent en het ene zegt of doet terwijl je het tegenovergestelde wilt of voelt, dan voel je je ongemakkelijk en gespannen. Je bent op zo’n moment niet congruent tussen wat je doet en wat je voelt. Die spanning blokkeert en verzwaard de energie in je lichaam en geest. Dit kan zeker op langere termijn klachten geven.

You need to live your truth to be in flow.

Aandacht voor gedachten en emoties, beweging, toonhoogtes en woorden van een hoge trilling en het stimuleren van balans tussen links en rechts, zijn dus krachtige tools die je zelf kunt inzetten om de heling in je lichaam en geest te stimuleren. Dit kun je integreren in je dag en je kunt het zelfs in je ochtendritueel verwerken. Maar je kunt ook met je energie op andere manieren spelen (waarover later meer) of een energetische behandeling ondergaan waarbij een ander je helpt om los te laten en in balans te komen.

Zelf maak ik dagelijks gebruik van rituelen en technieken om balans en gezondheid te stimuleren. Die zet ik extra in nadat er iets is gebeurd wat ik zwaar vind om mee te dealen of beginnende klachten ervaar. Jij kunt bij jezelf nagaan of je bewust of onbewust rituelen of gedragingen hebt die zorgen voor heling of dat je hier meer aandacht en tijd voor zou willen vrijmaken (om ze te ontdekken).

En voel bij jezelf:

☀️ Sta je jezelf toe om je gedachten en emoties te erkennen en er (innerlijk of met een ander) over te praten, in plaats van jezelf ervan te verwijderen?

☀️ Leef jij congruent?

☀️ Doe je exact dat waar je (onbewust) steeds naartoe wordt getrokken?

Whatever the answer is, be kind to yourself.

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl