Hoe werkt dat: energetische blokkades openen en verwijderen?

Door jouw lichaam lopen vele meridianen, oftewel energiekanalen. Ze komen samen in verschillende energiecentra: de chakra´s.

In de cursus leggen we je onder andere een techniek uit die je zonder voorkennis direct kunt doen om energetische beweging te gaan herkennen en de invloed die je hebt op je lichaam meteen te ervaren.

Je gaat hierdoor leren het bewustzijn op energetische bewegingen in je lichaam te ontwikkelen. Dit is handig om na te gaan waar blokkades zich bevinden en de energie te leren analyseren, vooral als je je wilt ontwikkelen als deskundig healer.

Energetisch bewustzijn kun je dus ontwikkelen door je af te stemmen op de veranderende beweging van energie op een plek in je lichaam en het verschil in zwaarte te voelen. Maar het voordeel van deze vijf healingstechnieken is dat je blokkades kunt openen en verwijderen terwijl je niet weet waar de blokkade zich precies bevindt. Dit lukt doordat je de energie op meerdere plekken instrueert te bewegen, waardoor de blokkade deels of volledig begint op te lossen.

Hoe dat werkt leggen we je graag uit en laten we graag zien met videomateriaal in de cursus die we voor zowel healers als beginners hebben ontwikkeld.

Wat zijn blokkades?

Wanneer we spreken over energetische blokkades dan kun je zeggen dat de energie die door meridianen hoort te stromen, samenkomt in een chakra en van daaruit verbindt met andere energiesystemen, vastzit en niet meer beweegt.

Ga je een blokkade energetisch verwijderen, dan ga je de overtollige energie op die plek binnen het energiesysteem verwijderen.
De overtollige energie kan gezien worden als emotionele of lichamelijke situaties die hebben plaatsgevonden en de daar toen bij horende prikkels en gevoelens. Het kan om impactvolle zaken maar ook om dagelijkse zaken gaan. Iedere dag nemen we prikkels op en roepen die gevoelens bij ons op.

Hoe zien de vijf stappen eruit die je gaat leren?

  • Stap 1: Activeer je helende vermogen in je handen zodat je met energie kunt werken
  • Stap 2: Ontwikkel energetisch bewustzijn om stroming en blokkades te herkennen
  • Stap 3: Verklein een blokkade, ofwel vastzittende energie
  • Stap 4: Verwijder de vastzittende energie
  • Stap 5: Herstel en bescherm de plek waar de blokkade zich bevond

Hoe zouden we ons gedragen in elkaars ruimte zonder een overbelast systeem?

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl