Energetisch klopt de komst van een kind altijd

Vannacht en vandaag had ik vier kinderen onder mijn vleugels.

Dat ging gepaard met een hoop emoties. Ik voelde me superwoman, zo goed als het me af ging en ontroerd van een dynamisch huis, een groot gezin waar ik na de komst van mijn eerste altijd voor open heb gestaan. Tegelijkertijd wilde ik ze het liefst alle vier de deur uit.

In ieder bedje lag er een kindje te slapen, zo ook in mijn bed. Mijn nichtje paste nog in het ledikantje van mijn tweede zoon, waar hij zelf overigens geen volle nacht heeft doorgebracht omdat dat in het tweepersoons logeerbed altijd vele malen beter ging.

Ik kijk hoe ze ligt te slapen en vraag me af hoe het zou zijn als er nog één of meerdere kinderen van mij in hadden gelegen. We hadden het gered, ook in mijn eentje. Dat weet ik, dat voel ik. En ik zou gelukkig zijn.

Want ik heb mezelf bij me.
En ik kan heel goed voor mezelf zorgen.

Ja, vandaag hadden ze alle vier van mij kunnen zijn, maar het leven is zo gelopen dat ik er twee mag grootbrengen.

Het geeft rust om te anticiperen in het ‘nu’ en daarin adequate keuzes te maken die intuïtief goed voelen, en niet vast te blijven houden aan situaties die in het verleden mogelijk hadden kunnen ontstaan of waarvan ik vind dat ze anders hadden moeten verlopen.

Mijn leven is, wat kinderen betreft, nooit gelopen zoals ik het gepland had. Sterker nog, kinderen stonden helemaal niet op de planning. Dat maakt me geen slachtoffer van mijn leven. Ik had bij ieder kind een bewuste keuze.

Die keuze gaat verder dan simpelweg ‘houden’ of ‘niet houden’ of ‘blij zijn’ of ‘niet blij zijn’, je hebt een keuze in de bewustwording van de verbinding en relatie die je met ieder kind afzonderlijk hebt.

Als er een kind komt, klopt dat energetisch namelijk altijd, er is altijd een bedoeling (voor het kind) en altijd een lijntje (met jou).

Je hoeft niet alleen maar blij of vol vertrouwen te zijn als er iets verandert. Je mag evengoed iets anders ervaren, wat je van dat gevoel ook vindt en of het nu redelijk is of niet.

Alles kan en mag naast elkaar bestaan.

Een kind komt of gaat op zijn eigen wijze, met z’n eigen timing en eigen bedoeling.

En hoe je het ook wendt of keert, wat je ook voor keuzes maakt, het kind heeft niet de bedoeling om jou je pad te ontnemen en andersom net zo min. Jullie hebben elkaar ongeacht je keuze energetisch iets waardevols te brengen.

In het geboorteproces zal er vrijwel altijd iets naars worden getriggerd of ontstaan dat jou de kans biedt om een meer geheelde versie van jezelf te worden. Een versie die vanuit vertrouwen en zuiverheid dat wat intuïtief goed voelt in het moment durft aan te grijpen.

Zodat je liefdevoller opereert tot jezelf, het Universum en je omgeving.

En dan zal de bedoeling van dingen ook helderder worden.

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl