Het verlangen naar goedkeuring blokkeert de weg naar onze intuïtie

Mensen zijn van nature sociale wezens die graag geaccepteerd en opgenomen worden door de groep waar ze bij willen horen. Om dat gemakkelijker te bereiken passen ze zich in zekere mate aan; en wel op zo’n manier, dat ze verwachten dat anderen het leuk en bewonderenswaardig aan ze vinden.

De behoefte om omarmd te worden door mensen die je bewondert en waar je graag door gerespecteerd wil worden, gaat hand in hand met de angst om buitengesloten te worden en alleen achter te blijven. Dit kan het moeilijker maken om als individu contact te hebben met je eigen intuïtie én deze te volgen.

Je intuïtie volgen kan een sprong in het diepe betekenen. En helaas voelt dat wat je niet kent vaak beangstigend. Je ervaart geen controle over de uitkomst. Om een sprong in het diepe te nemen heb je wilskracht en vertrouwen nodig; want het kan beter maar (in jouw hoofd) ook slechter aflopen dan je huidige situatie.

Als mens houden we daarom niet van verandering. Velen voelen de behoefte niet om hun intuïtie te volgen. We zijn juist zoekende naar stabiliteit. We hebben ons veilig gesteld met een huis, een partner, sociale kring en arbeidsvoorwaarden. Het biedt allemaal een vorm van veiligheid en veiligheid geeft rust.

Totdat het begint te knagen. Is dit het? Is dit werkelijk geluk? Is dit mijn doel op aarde? Wie ben ik eigenlijk?

Misschien realiseer jij je dat veiligheid geen veiligheid is zolang het niet de verbinding met je werkelijke zelf betreft. Controle bestaat niet; tenzij je alles overboord durft te gooien en volledig je intuïtie vertrouwt. Het verloop van je leven en de lessen die je te leren hebt zullen dan altijd logisch zijn en voldoening geven.

Waarom moest ik nu net in die ellendige periode vorig jaar naar Spanje vertrekken, kun je je afvragen. Is het werkelijk belangrijk? Rekening houden met de situatie is wel handig. Maar ook daar bestaat dezelfde diversiteit in standpunt, karakter en gedrag als in Nederland. En het is maar net hoe de media het afbeeldt. Differences are everywhere. Je hoeft alleen jezelf en je eigen vrijheid maar mee te nemen.

Als iets weer duidelijk is geworden tijdens die reis, alleen met twee kinderen in een land dat als gevaarlijk werd afgeschilderd in de media, dan is het dat niets mijn bestaanszin in dit leven tegenhoudt. Ik durf volledig te vertrouwen op mijn ingevingen en negativiteit te parkeren.

Download de app en join the club.

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl