Leer het onbekende kennen

Mensen zijn van nature sociale wezens die graag geaccepteerd en opgenomen worden door de groep waar ze bij willen horen. Om dat gemakkelijker te bereiken passen ze zich in zekere mate aan; en wel op zo’n manier, dat ze verwachten dat anderen uit die groep het leuk en bewonderenswaardig aan ze vinden.

De behoefte om omarmd te worden door mensen die je bewondert en waar je graag door gerespecteerd zou willen worden, gaat hand in hand met de angst om buitengesloten te worden en alleen achter te blijven. Dit kan het moeilijker maken om als individu contact te hebben met je eigen intuïtie én deze te volgen.

Weten wanneer je intuïtie spreekt vraagt tevens om een bepaalde sensitiviteit en oefening in de afstemming met het universum.

Je gevoel en intuïtie volgen kan soms een sprong in het diepe betekenen. En helaas voelt dat wat je niet kent vaak beangstigend. Je ervaart geen controle over de uitkomst. Om een sprong in het diepe te nemen heb je wilskracht en vertrouwen nodig; want het kan beter maar (in jouw hoofd) ook slechter aflopen dan je huidige situatie.

Als mens houden we daarom niet van verandering. Velen voelen de behoefte niet om hun intuïtie te volgen en iets te veranderen. We zijn juist zoekende naar stabiliteit. We hebben ons veilig gesteld met een huis, een partner, onze ideale sociale kring en arbeidsvoorwaarden. Het bekende biedt allemaal een vorm van veiligheid en veiligheid geeft rust.

Totdat we bij onszelf nagaan: is dit het? Is dit werkelijk geluk? Is dit mijn doel op aarde?

Misschien realiseer jij je dan dat veiligheid geen veiligheid is zolang het niet de verbinding met je werkelijke zelf betreft. Controle bestaat niet; tenzij je alles overboord durft te gooien en volledig je intuïtie vertrouwt. Je wordt (be)geleid. Het verloop van je leven en de lessen die je te leren hebt zullen dan altijd logisch zijn en voldoening geven.

Spring in het diepe en durf je te laten leiden.

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl