Waarom jij ook vandaag naar je toe trekt wat je juist niet wilt

Alles in het Universum blijkt uit een trilling te bestaan en deze trillingen zijn natuurkundig meetbaar. Gelijksoortige trillingen trekken elkaar ook nog eens aan: er is een wet van resonantie. Trilling is eigenlijk een ander woord voor frequentie: iedere trilling heeft zijn eigen (hoge of lage) frequentie. Door frequenties werkt een telefoon, televisie en radio; zij zenden bepaalde frequenties uit. Als dezelfde frequenties elkaar ontmoeten, zoals een radiostation en een radiozender in jouw auto, kun jij luisteren naar de muziek waar je voor kiest en vindt er dus een uitwisseling van informatie plaats.

Door de wet van resonantie trek je altijd iets met dezelfde trilling aan.

Niet alleen geluid, maar ook woorden, gedachten en emoties hebben allemaal een eigen trillingsfrequentie. Alle golven van woorden, gedachten en emoties die jij het Universum (lees; je omgeving) instuurt resoneren met soortgelijke woorden, gedachten en emoties vanuit je omgeving. Dus ook gedachten en emoties die je niet letterlijk toont maar wel als trillingen in en rondom jou bewegen. Soortgelijke frequenties trek je dan naar je toe. Je kunt het wel vergelijken met alle voorbijkomende facebookadvertenties die alleen jij ziet en gehoor geven aan jouw zoektermen en acties uit het verleden op internet.

Het grote verschil met facebookadvertenties is dat je bepaalde frequenties meestal niet bewust maar onbewust naar je toetrekt. En dan heb ik het vooral over de lage frequenties die negatief of belemmerend voor je werken. In deze tijd zie ik dat het voor velen steeds belangrijker is om zoveel mogelijk positief in het leven te staan en positieve gedachten en verlangens te visualiseren. En tóch worden negatieve situaties en mensen aangetrokken. Beland je van tijd tot tijd steeds weer in soortgelijke patronen als in het verleden.

Dit heeft alles te maken met de dualiteit die zich afspeelt binnen je hersenen. Je hebt een rechterhersenhelft die in contact staat met beelden, je creativiteit, je ervaringen en je hart. Maar ook een linkerhersenhelft die in contact staat met je ratio, je ego, beperkende overtuigingen en angst. Als je met je hoofd positieve gedachtes en affirmaties bedenkt en visualiseert, dan ontstaat daar in je hoofd direct ook een tegenstelling die alle voors en tegens op een rijtje zet. In je hart bestaat deze dualiteit niet.

Gevoelens hebben een veel sterkere trillingsfrequentie dan gedachten.

En dat is ergens maar goed ook, want gemiddeld zijn 72% van onze gedachten negatief. Maar dit betekent ook dat als je positieve gedachten uitzendt, ze niet datgene aantrekken wat ze zouden moeten doen, als daar (onbewust) een beperkende emotie onder zit. Je kunt bijvoorbeeld visualiseren dat je oprechte liefde naar je toe trekt, geluk en vrijheid, of financiële zekerheid als ondernemer, maar als ergens een gevoel zit dat je niet leuk/mooi genoeg bent, geen ruimte verdient omdat je anderen moet dienen of van te weinig waarde om voor je diensten betaald te worden, dan trek je ook vandaag niet naar je toe wat je eigenlijk wilt.

Als je contact maakt met je hart en jouw aandacht focust op datgene wat jou werkelijk vreugde geeft, in je kracht zet en inspireert, dan zendt je gedachte een hoge frequentie uit, ondersteund door positieve gevoelens van vertrouwen, vreugde en toewijding. Daarnaast staat je hart in contact met je hogere bewustzijn, waardoor je toegang hebt tot je intuïtie. Keuzes die genomen worden vanuit je intuïtie en hogere bewustzijn ontstaan vanuit vertrouwen, in tegenstelling tot keuzes die vanuit angsten, onzekerheid of tekortkomingen ontstaan.

Wil je:
Inzicht in een situatie die jou bezighoudt?
Je eigen antwoorden vinden?
Je aandacht kunnen focussen op dat wat jou werkelijk vreugde geeft en in je kracht zet?

Plan een online coachsessie in, van €55,-, nu voor maar €27,50!

Inclusief:
– Een oefening om in contact te komen met je hart
– Tips en tricks om uit je linkerhersenhelft
te gaan

Post a Comment:

Suzanne Iwema

Healer – Coach – Auteur

Multatulistraat 154, 9721NP Groningen
06-12517446
info@suzanneiwema.nl